Vegan Masuk Kosan


Malam mingguan lalu, saya jalan sama beberapa teman termasuk si Debby, nah si Debby ini sekarang udah jadi vegan loh. Dia ga makan daging, susu, keju, bahkan telor! And then I was thinking, this last three days I’ve been eating meat meat and meat pagi siang malam thanks to rendang dan dendeng balado kiriman nyokap. Not that I don’t like it, I do like it, thanks a lot Mum, but I was thinking of eating more vegie these days, I mean, we are getting old, aren’t we? I don’t want to have wrinkle in the early 30, beside, vegie makes your skin shiny.

Basically, I do love vegie. And I love cooking. So I was thinking to cook my own meal, I mean, that’s not that hard, right? *yeah right* Hahaha c’mon, where’s the spirit?! I’ve been doing some research about how to store vegetables if you don’t have a refrigerator, and it’s not that hard, really. This is what I found:

Menyimpan Sayuran Tanpa Kulkas

  1. Simpan sayuran tanpa di cuci. Sayuran yang sudah di cuci cepet busuknya. Cuci sayurannya pas mau dimasak aja
  2. Simpan sayuran di kamar mandi deket bak supaya stay fresh, bisa tahan hingga beberapa hari *katanya* This is gross actually, if you see my bathroom you’ll know why.
  3. Simpan sayuran dalam foil-bag tanpa ditutup. Katanya sih bisa tahan berminggu-minggu. Hard to believe. Oh, dan foil-bag ga harus beli, bisa pake bekas bungkus makanan seperti ini:

Masak sayuran ga susah sebenernya, apalagi cuma tumisan. Cuma butuh bawang putih, bawang bombay, dan bumbu bumbu jadi macam bumbu teriyaki atau saos tiram. Besides, gue punya banyak banget tempat nyimpen makanan bertutup yang bisa dipake buat nyimpen bahan bahan, so why not?

Mulai minggu depan masak sendiriii yeeeyyeeeey. Mari kita lihat tahan berapa lama;p

Advertisements

2 thoughts on “Vegan Masuk Kosan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s